Wijlen Sander Deroo

 

Wijlen Sander Deroo  +

Op 25 04 2016 kwam Sander om het leven bij een tragisch werkongeval.

Sander Deroo  was  een singer-songwriter uit Poperinge. Hij kwam in 1997 voor het eerst in contact met Eric De Clercq van het toenmalige RCP label, waar hij enkele demo’s kwam opnemen met zijn toenmalige begeleidingsgroep. Eric was meteen   onder de indruk van zijn nummers en zijn talent en bood hem een samenwerkingsovereenkomst aan. Deze overeenkomst zou nooit beëindigen en Sander zal voor altijd in één adem met RCP ( nu Pure Entertainment) vernoemd en verbonden blijven.

 In 1998 werd een  nieuwe groep opgericht “Sander en de Toekomst”. Een jaar later werd een eerste single uitgebracht, met de toepasselijke titel  “Geloven in de Toekomst”. Radio 2 nam het nummer meteen op  in hun playlijst en bood enkele live optredens aan rechtstreeks op antenne . In diezelfde periode kwam er ook nog een TV-optreden bij “De Drie Wijzen”
De groep haalde ook enkele  prijzen binnen op West- talent, Stamrock en “op jacht” van WTV, enz.. De groep trad regelmatig op met een eigentijds  pop en rock repertoire aangevuld  met eigen werk van Sander. Eind 2006 was het vuur wat uitgeblust en besloot Sander solo te gaan.  Vanaf toen kwam hij constant met nieuwe nummers bij Eric aankloppen. Nummers  die hijzelf omschreef als “pretentieloze popmuziek” . Deze  werden dan opgenomen en meestal  uitgebracht. Regelmatig haalde hij de hitparade , met uitschieters als  “Wat Zouden We Doen” en “Ik Weet Het Niet” die je kan omschrijven als echte radiohits voor Vlaanderen en Nederland.